Katalizatori

Uz pojavu elektroničke regulacije ubrizgavanja, katalizator je postao neizostavan dio svakog novog vozila. Njegova funkcija je u potpunosti ekološka.

U kompleksnom sustavu el. regulacije upravljanja motorom vozila katalizator danas ima veliku važnost, čak toliku da u nekim slucajevima njegovo zatajenje onemogućuje rad sustava ubrizgavanja.
Katalizatori imaju dugačak vijek trajanja, ali važno je napomenuti da to vrijedi u slučaju rada u predviđenim uvjetima ostatka sustava. Drugim riječima kvarove na katalizatorima najčešće uzrokuju drugi faktori kao što su vanjski udarci i oštećenja, neispravan rad motora ili pojedinog njegovog dijela (svijećica, ulazak ulja u prostor izgaranja...). Članke koji objašnjavaju rad i funkciju katalizatora možete naći u dijelu tehnika.
Dvije glavne vrste katalizatora dostupne su na našem tržištu. To su katalizatori sa metalnom jezgrom i katalizatori sa keramičkom jezgrom.Metalnu jezgra omogućuje veću otpornost katalizatora na povećane radne temperature i vanjska oštećenja.

Remus katalizatori
Remus proizvodi i univerzalne metalne katalizatore koji imaju također i homologaciju. Odlikuje ih kvaliteta i izdržljivost, a naročito ih preporučujemo za ugradnju na snažnije automobile.

CarSound katalizatori

Car sound je američki proizvođač katalitičkih konvertera. Veliki izbor univerzalnih katalizatora i predkatalizatora keramičke jezgre dostupan je u Hrvatskoj putem naše tvrtke.

MetalCat katalizatori

MetalCat je također u sastavu koncerna ArvinMeritor čije proizvode zastupamo na hrvatskome tržištu. Kao što im ime govori svi njihovi katalizatori imaju metalnu jezgru i homologaciju po tipu vozila, te su kao takvi podobni za ugradnju na automobile za koje su rađeni.